Online Aannemer - Online marketing Reusel

Wat is video marketing?

Online Aannemer helpt je graag bij online vraagstukken.

Wat is video marketing?

Video marketing is het gebruiken van bewegende beelden om een boodschap over te brengen. Deze boodschap kan de promotie van een bepaald merk of product zijn of het overbrengen van informatie. Video’s voor online marketing kunnen geplaatst worden op platformen zoals de eigen website of socialmediakanalen. 

Een goede video maakt een marketingcampagne krachtiger en effectiever. Zo wordt de boodschap duidelijker en blijft hij langer hangen.

Maar wat is nu een goede video? Bij Online Aannemer laten we je dit graag zien en kijken we samen naar de opties voor jouw bedrijf.

video online marketing

Voordelen van video marketing

Zoekmachine ranking verbeteren

Video marketing is een ideale manier om de ranking van jouw bedrijf in zoekmachines te verhogen. Zoekmachines zoals Google of Bing geven namelijk vaak de voorkeur aan websites met videocontent. Dit komt doordat de meeste mensen liever kijken naar een video dan een tekst lezen. Hierdoor zien zoekmachines jouw content als relevanter voor de bezoeker.

Potentiële doelgroep groeit

Doordat een video op enorm veel verschillende platformen getoond kan worden groeit de jouw doelgroep. Platformen als YouTube, Instagram of Facebook hebben allemaal hun eigen doelgroep. Door de video toonbaar te maken op alle platformen groeit de potentiële doelgroep erg snel.

Boodschap komt beter over

Daarnaast kun je een boodschap vaak beter overbrengen in de vorm van een video dan een tekst. Bij een video kun je namelijk dingen toevoegen als een muziek en emotie. Dit zorgt ervoor dat de boodschap duidelijker en krachtiger wordt. Daar komt bij dat mensen een visueel beeld langer onthouden dan een tekst.
Op die manier onthouden mensen jouw product en merk dus beter en langer.

Beter voor jouw website

Video content wordt vaak gepubliceerd op YouTube. Dit is na Google ook de meest gebruikte zoekmachine. Het is belangrijk om de juiste titel, beschrijving en tags aan de video toe te voegen. Zodra dit allemaal goed is, kan dit zorgen voor extra verkeer.
Zo kunnen video’s ook de SEO-score van je website aanzienlijk verbeteren. Wanneer de YouTube-video gelinkt wordt naar jouw website is dit erg goed voor je link building.

Door al deze voordelen is video marketing misschien wel de perfecte volgende stap voor jouw bedrijf. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Soorten video marketing

Er zijn een hoop verschillende soorten video onlinemarketing. Al deze soorten hebben hun eigen functie.

Uitleg video

Zoals de naam al zegt zijn dit video’s waarin iets uitgelegd wordt. Dit kan iets zijn over het bedrijf maar ook over een product of dienst. Er kan worden uitgelegd hoe een product gemaakt is of hoe het gebruikt dient te worden bijvoorbeeld.

Educatieve video

Bij deze vorm van video onlinemarketing is het hoofddoel niet om de bezoeker te activeren tot aankoop. De bedoeling is de bezoeker te informeren over het product, merk of iets anders. Door deze manier van marketing wordt er gewerkt aan een langere relatie met de klant.

Branding video

Video’s over een bedrijf worden vaak gemaakt om hun ideeën over te brengen. De missie, visie of toekomstplannen worden hierin uitgebeeld. Met deze video’s willen bedrijven het bewustzijn vergroten en een nieuwe doelgroep aantrekken.

Product review video

Veel potentiële klanten kijken graag eerst een video voordat ze over gaan tot aankoop. Dit om zeker te zijn van de kwaliteit of functie. Een review video kan bij de bezoeker zorgen voor meer vertrouwen in het product en merk.

Video marketing toepassen

Om video onlinemarketing op de juiste manier te gebruiken, moeten alle video’s een duidelijk doel hebben. Elke video moet waarde bieden voor het publiek. Er moeten veel dingen vastgesteld worden voordat de video ontwikkeld kan worden. Zo moet onder andere de doelgroep, het doel en het platform van de video duidelijk zijn. 

Bij Online Aannemer begrijpen we dat dit lastig kan zijn. Onze video marketing specialist kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Video marketing uitbesteden

Video onlinemarketing is helaas niet zo makkelijk als dat het misschien klinkt. Want welke soort video en platform past het best bij ons bedrijf. Bij Online Aannemer snappen we dat dit lastige vraagstukken zijn. Wij als video marketing specialist helpen je hier graag bij. 

Wij kunnen jou alles vertellen over de wereld van video onlinemarketing. 

Dus wil jij met jouw bedrijf de volgende stap zetten in de wereld van marketing? 

Neem dan gerust contact met ons op voor een video marketing specialist.

Onze projecten in online marketing

Online uitdaging? Bel de Online Aannemer >

Ik drink mijn koffie met een half klontje suiker en voor jou? Snel samen een koppie koffie doen om te bekijken of het klikt? (of ben je meer een vrijdagmiddag drinker?)