Online Aannemer - Online marketing Reusel

Wat is een online marketplace?

Online Aannemer helpt je graag bij online vraagstukken.

Wat is online marketplace?

Online marketplaces zijn online platformen waar externe verkopers hun producten kunnen aanbieden. Sites zoals Amazon, Bol, Coolblue of Alibaba bijvoorbeeld. Op deze sites kunnen verschillende verkopers hun producten tentoonstellen aan de bezoeker. 

Dergelijke platformen worden steeds populairder. Zo steeg het aantal bestellingen via marketplaces de afgelopen 10 jaar van 30% tot ruim 50%. Deze stijgende populariteit zorgt natuurlijk voor veel kansen voor verkopers. Maar het zal ook leiden tot meer concurrentie. 

Ontwikkel samen met ons als marketplace specialist de perfecte strategie voor jouw merk.

marketplace specialist

Online marketplaces

Een online marketplace heeft dus een productaanbod dat wordt aangeboden door verschillende partijen. Terwijl de betalingen door één partij worden afgerond. Op deze manier zijn er op één platform veel producten terug te vinden van verschillende partijen. Deze platformen zijn er in 3 verschillende soorten:

         • Verticaal: Dezelfde producten uit één dienst- of productgroep
         • Horizontaal: Verschillende producten uit één dienst- of productgroep
         • All-in-one: Verschillende producten uit meerdere dienst- of productgroepen

De stijgende populariteit van deze platformen komt met name door het gebruiksgemak. Bezoekers van een online marketplace kunnen alles vinden op één site. Ze kunnen zowel producten met elkaar vergelijken als aanbieders.

Verkopen via online marketplaces

Het verkopen via online marketplaces biedt veel voordelen. Zo hebben marketplaces een groot bereik waarvan jij met jouw producten kunt profiteren. Daarnaast zal dit grote bereik je naamsbekendheid vergroten. Een veel grotere doelgroep komt in aanraking met jouw product dan via je eigen webshop. 

Ook kunnen marketplaces door de wereldwijde populariteit een goede ingang bieden naar internationaal verkopen. Op deze manier hoef je zelf geen rekening te houden met vertalen of andere valuta’s. 

Daar komt bij dat jouw product meeprofiteert van de marketingcampagnes van de marketplace. Deze marketplaces beschikken vaak over een groot marketingbudget om hun platform te promoten. Aangezien jouw producten hierop te koop zijn profiteer jij indirect mee zonder enige moeite te doen.

Door al deze voordelen worden online marketplaces ook steeds populairder bij verkopers. Hierdoor stijgt de concurrentie op marketplaces voor jouw product. Dit zorgt ervoor dat het lastiger is om met jouw product op te vallen. Een marketplace expert kan je hierbij helpen. 

Ook staat er natuurlijk wel iets tegenover al deze voordelen. Per verkocht product draag je een commissie af waardoor jouw winst per product zal afnemen. Maar het is wel zo dat je via een marketplace geen marketingkosten hoeft te maken.

Producten optimaliseren voor marketplaces

Zodra jouw producten aangeboden worden via marketplaces is optimaliseren een belangrijk onderdeel. Maar dit optimalisatieproces is ontzettend lastig zonder de benodigde kennis. 

Het optimaliseren van producten dient namelijk op veel verschillende gebieden gedaan te worden. SEO, SEA, reviews, afbeeldingen en nog veel meer zijn allemaal dingen die gedaan moeten worden. 

Een marketplace expert kan je alles vertellen over de optimalisatie van jouw producten op ecommerce marketplaces.

Marketplace specialist inschakelen

Het opvallen met jouw product binnen een marketplace is dus vrijwel onmogelijk zonder de juiste kennis. 

Benieuwd naar alle ins en outs van een online marketplace? Wij beschikken over een marketplace specialist en een listing specialist. Die kan je hier alles over vertellen onder het genot van een kop koffie.

Wil jij ook jouw omzet gezond laten groeien? Neem dan nu contact op.

Onze projecten in online marketing

Online uitdaging? Bel de Online Aannemer >

Ik drink mijn koffie met een half klontje suiker en voor jou? Snel samen een koppie koffie doen om te bekijken of het klikt? (of ben je meer een vrijdagmiddag drinker?)